Nieuws
Wij zijn begonnen met de KUNSTWEKEN!

Wij zijn begonnen met de KUNSTWEKEN!

Dinsdag 6 september 2022

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Deze week is op school een bijzonder project beeldende vorming gestart: DE KUNSTWEKEN.

Doel is ieder kind op eigen niveau te inspireren tot het maken van een echt kunstwerk. Dat doen we door hen kennis te laten maken met wereldbefaamde artiesten en hun werk.  

Tijdens DE KUNSTWEKEN is ieder kind een echte kunstenaar. 

Om dat trotse gevoel te versterken ontvangen alle deelnemertjes gratis een gedrukte kaart van hun eigen werk. Helemaal uniek is dat ze ook een persoonlijk museum op internet krijgen waarvoor ze zelf (met enige hulp van u) familie en vrienden mogen uitnodigen. Uiteraard ontbreekt een museumshop niet; hier kunnen leuke aandenkens worden besteld met de tekening van uw kunstenaartje. Net als Van Gogh je eigen schilderij op een mok of placemat; hoe bijzonder is dat!? 

Per twee klassen speelt steeds één kunstenaar de hoofdrol tijdens DE KUNSTWEKEN. Voor 1 en 2 is dat Piet Mondriaan of Kandinsky, voor 3 en 4 Keith Haring of Andy Warhol, voor 5 en 6 Van Gogh of Miró en voor 7 en 8 Picasso of Matisse. Nadat de kinderen met “hun” kunstenaar hebben kennisgemaakt gaan ze in de tekenles lekker zelf aan de slag aan de hand van een uitdagende opdracht.  

De Kunstweken worden in dit filmpje nog eens toegelicht. 

We zijn de kunstweken op De Schalm dit jaar gestart met onze eigen leerkrachten als kunstenaar! Zie de foto's in de bijlage. 

Met creatieve groeten,
Team en kinderen obs De Schalm
 

PS: Met de vrijblijvende verkoop van kunstsouvenirs in de museumshopjes worden alle kosten van DE KUNSTWEKEN gedekt. Onze school hoeft hiervoor verder niets te betalen. Bovendien steunt u met uw aankoop direct het Jeugdfonds Sport & Cultuur (vh Jeugdcultuurfonds)


Terug